FAQ
Spørgsmål og svar
Først og fremmest skal du danne dig et overblik over din have, og vurdere hvad dit behov er i forhold til funktionalitet, areal, haveudformning og batterikapacitet Der er rigtig mange robotplæneklippere på markedet, og det vigtigste er at du køber en der passer til din have. Vi kan altid rådgive dig gratis på telefon 23868955.
Før du vælger hvilket fabrikat, er du nødt til at gøre dig nogle helt grundlæggende overvejelser omkring din have. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor stort et areal din robotplæneklipper skal klippe. Det er nok et af de mest afgørende spørgsmål i valget af robotplæneklipper.
Hvordan er havens kompleksitet? Mange små zoner? Mange smalle passager? Er der store stigninger i haven?
En robotplæneklipper passer stort set sig selv når den er installeret, hvis den får et årligt service. Så sammenlignet med den tid du skal bruge på græsklipningen, er den tid du skal bruge på robotklipperen næsten ikke eksisterende. Har din robotplæneklipper en stor kniv som i en Stiga holder den hele sæson, hvorimod er den udstyret med små knivblade (som f.eks. Gardena og Husqvarna) skal du påregne at skifte disse efter cirka 4 – 6 uger afhængig af hvor meget der skal klippes.
Vælger du en robotplæneklipper med app-funktionalitet, så kan du gøre mange ting fra telefonen uden at fysisk skal være ved maskinen. Du kan f.eks. få en påmindelse på din telefon, hvis robotten er kørt fast. I den første periode kan du opleve dette, hvis der er huller i græsplænen eller der skal laves nogle små justeringer af kanttråden, når først robotplæneklipperen er indkørt, vil den under normale omstændigheder passe sig selv hele sæsonen.
En robotplæneklipper er selvfølgelig ikke helt lydløs, men den larmer ikke. Det er nærmere en let summen, som kommer fra kniven når robotten kører rundt og klipper. Det er en naturlig støj når selve knivene roterer, hvilket aldrig vil kunne undgås, men er ikke en lyd som er til gene for f.eks. naboerne men måske for muldvarperne. Der kan være forskel på lydniveauet fra producent til producent. Lydniveauet er angivet på de enkelte modeller.
Der er både fordele og ulemper ved at grave kanttråden ned. Hvis du monterer din kanttråd med pløkker, så den er på overfladen af græsplænen, er det lettere at lave små justeringer efter opsætningen, hvis man f.eks. er kommer lidt for tæt på en forhindring eller har nogle passager som kræver tilpasning. Kanttråden vil efter ganske få uger vil være skjult, da græsset gror omkring og det afklippede græs komposteres ovenpå afgrænsningskablet. Kanttråden arbejder sig faktisk forholdsvist langt ned i jorden. Er kanttråden derimod lagt ned i jorden er det vanskelig at foretage ændringer.
En robotplæneklipper står jo udenfor, hvilket får mange til at bekymre sig omkring tyveri. Det hører dog til sjældent at en robotplæneklipper bliver stjålet. De fleste robotplæneklipper har forskellige sikkerhedsindstillinger, som f.eks. en pinkode som robotten ikke kan betjenes uden. På nogle Stiga modeller kan du indkode hvor langt den på komme væk fra det naturlige område. Uden for denne sikkerheds margien vil du få en alarm på din telefon. GPS’en giver også mulighed for, at du altid kan se hvor robotten befinder sig. De fleste forsikringsselskaber dækker det som et såkaldt simpelt tyveri af husstandens almindelige indbo, som hører under indboforsikringen. Tjek dog betingelserne ved dit eget forsikringsselskab.
Der er næsten altid vejledninger med når du køber en robotplæneklipper, så det afhænger at hvor teknisk du er og hvor meget tid du vil bruge på at installere den.
Hos Robotdoktor tilbyder vi en komplet installation, og du kan altid kontakte os og få vejledning helt gratis. Hvis din robotplæneklipper skal have nedlagt kabel, så følg vores guide HER
Hvis du ikke vil installere selv, så har vi specialmaskiner og værktøj i vores servicebiler. Vores priser på robotplæneklipper installering finder du HER
Vi er stolt serviceværksted for Danmarks førende forhandlere
Ring til os, vi er altid klar til at svare på spørgsmål