Robotdoktor

Trådløs eller med kabel?

Sådan vælger du den rigtige robotplæneklipper

Med en robotplæneklipper skal du ikke længere bruge tid på at klippe din græsplæne. Men hvad skal du have for øje, når du vælger en robotplæneklipper? 

Trådløs robotplæneklipper eller med nedgravet kabel

Trådløse robotplæneklippere er fremtiden, men du bør være opmærksom på at denne type ofte er væsentligt dyrere i indkøb end robotplæneklippere med nedgravet kabel. Du skal også ofte regne med at betale et årligt abonnement, fordi en trådløs robotplæneklipper med gps har indbygget simkort, som skal have kontakt til satelitter. STIGA dog tilbyder dog gratis UBEGRÆNSET data til alle trådløse robotplæneklippere, samt 5 års garanti, når de er registreret på Stiga.dk og der laves et årligt service. Se vores serviceaftaler HER.

Den store fordel ved en trådløs robotplæneklipper, så som f. eks. Ambrogio er at man hurtigt selv kan ændre klippeområdet, hvis man ændrer haven eller man f.eks. har et æbletræ hvor man ikke ønsker at en trådløs robotplæneklipper kører ind i de nedfaldne æbler.

En robotplæneklipper med kabel vil kræve en omhyggelig installation med nedgravet kabel og pløkker. Når dette er gjort er klippeområdet fastlagt en gang for alle, medmindre der ændres på kabelet. 

Havens størrelse og udformning

Det kan være svært at vurdere den faktiske størrelse på sin græsplæne. En typisk parcelhusgrund er på 1.000 m2, og heraf udgør græsplænen ca. 30-40 %.

På www.krak.dk findes en funktion, hvor du kan måle plænens kvadratmetre. Dette vil hjælpe dig til at vælge den rigtige robotplæneklipper til netop din have. på den måde finder vi hurtigt ud af

Har din plæne skråninger eller smalle passager? Så er det vigtigt at vælge en robot, der kan håndtere disse. Det kan nemlig variere meget, hvor store hældninger og smalle passager, de forskellige modeller kan klare.

 

Batterikapacitet

Det er vigtigt at kigge på batterikapaciteten både på en trådløs robotplæneklipper og en robotplæneklipper med kabel, da dette har stor indflydelse på, om den risikerer at løbe tør for strøm før den når ladestationen. Havens udformning, herunder smalle passager, buske, træer, skrænter mv. kan forbruge ekstra strøm, da både en trådløs robotplæneklipper og en robotplæneklipper med kabel skal køre mere frem og tilbage.

Om Robotdoktor

Robotdoktor rådgiver dig gratis ved køb af robotplæneklipper, uanset om...

Køb robotplæneklipper i varehus, byggemarked eller hos robotspecialist?

Du kan nemt finde en robotplæneklipper tilbud i varehuse og byggemarkeder, men ....

Installeringsguide for robotplæneklipper

Med klargøring af haven og en korrekt installering ...

Vi installerer og servicerer for Danmark førende forhandlere