Robotdoktor

Hvordan vælger jeg den rigtige klipper?

ROBOTDOKTOR

Sådan vælger du den rigtige robotplæneklipper

Vil du gerne slippe for besværet med at klippe græs og samtidig have mere fritid til at nyde din nyslåede plæne, så er en robotplæneklipper vejen frem! Men hvad skal du have for øje, når du vælger en robotplæneklipper? Det giver vi dig svaret på her.

Havens størrelse og udformning

Det kan være svært at vurdere den faktiske størrelse på sin græsplæne. En typisk parcelhusgrund er på 1.000 m2, og heraf udgør græsplænen ca. 30-40 %.

På www.krak.dk findes en funktion, hvor du kan måle plænens kvadratmetre. Dette vil hjælpe dig til at vælge den rigtige robotplæneklipper til netop din have.

Har din plæne skråninger eller smalle passager? Så er det vigtigt at vælge en robot, der kan håndtere disse. Det kan nemlig variere meget, hvor store hældninger og smalle passager, de forskellige modeller kan klare.

Kniven

Sørg for, at robotplæneklipperen har en robust kniv. En robust kniv i rustfrit stål har flere fordele; blandt andet har den en lang holdbarhed, og så giver den et perfekt klipperesultat.

Men det er også et spørgsmål om sikkerhed. Du behøver nemlig ikke at bekymre dig om, at kniven går i stykker og efterlader skarpe knivrester i græsplænen, der kan forvolde skade på børn og kæledyr.

Installation

En robotplæneklipper vil kræve en omhyggelig installation med kabel og pløkker. Det varierer dog, om disse følger med robotplæneklipperen eller ej. Det er derfor vigtigt at tjekke dette, da de vil udgøre en ekstra udgift, hvis de ikke medfølger.

Sikkerhed

Der findes en række regler, som robotplæneklippere, der forhandles i Europa, skal overholde. Så du kan forvente, at alle robotplæneklippere på markedet som minimum er udstyret med løfte- og stødsensor. Men en ekstra sikkerhed, som du bør være på udkig efter, er tyverisikring ved hjælp af en PIN-kode. Denne sikrer, at uvedkommende ikke kan få adgang til programmering af din maskine.

Arbejdstid/fritid

Dernæst er det vigtigt at kigge på batterikapacitet, da dette har stor indflydelse på, hvor meget fritid du får i haven, uden du forstyrres af robotten. Nogle robotplæneklippere har en stor batterikapacitet, hvor robotten kun har behov for at arbejde to gange 50-120 min. om dagen for at klare de opgivne kvadratmetre andre har op til 7 timers driftstid. Det betyder, at plænen er fri i op til minimum 20 timer i døgnet.

Hvorfor købe hos Robotdoktor?

Hos Robotdoktor får du personlig vejledning og vi hjælper dig...

Dyr eller billig robotplæneklipper?

Skal jeg vælge en “dyr” robot-plæneklipper fra forhandleren eller...

Installering af robotplæneklipper?

Hos Robotdoktor gør vi mere end sælge dig en robotplæneklipper...

Skal vi hjælpe dig?